Luova tauko on ohi?

Vuosi 2016 meni ohisektoriin omalta kohdalta. Motivaatiota ja aikaa ei vaan autolle löytynyt ja se on maannut paikoillaan varsin vähällä huomiolla.

Ihan toimettomana sen kanssa en ole ollut, mutta 24v tekniikan mukanaan tuoma lumipalloefekti on kuitenkin yllättänyt.

Ensiksi sovittelin paikalle ABS sarjaa minkä hankin osina pitkin Suomea. Ihan ok ja sen varmaan saisi sinne, mutta loppuun en ole sitä saattanut. Kunnon kytkentäkaavio vielä puuttuu, joten osakasa odottaa parempaa hetkeä.

Toiseksi tuli mieleen, että uuden koneen mukana tuli ilmastoinnin kompura, joten kesäautoiluun saisi ihan uutta viileyttä retroasentamalla ilmastoinnin. Tuumasta toimeen ja aloin sovittelemaan ilmastoinnin vaatimaa tuliseinäkappaletta paikoilleen. Tästä myöhemmin lisää, jos se saadaan ollenkaan toimimaan.

Koneelle ei vuoteen tapahtunut oikeastaan mitään. Viimeeksi tarinankerronta jäi siihen, että tilasin uusia männänrenkaita koneeseen. Se eteni ajatuksen tasolla hyvin, mutta käytännössä ei niinkään. Lopulta hankin 2.9 12v koneen rengassarjan josta käytin kaksi ylintä rengasta. Vanhat öljyrenkaat putsasin ja kierrätin vanhasta koneesta.

Öljyrengas oli kaikissa männissä todella likainen. Tällä koneella on ajettu aikoinaan säälittä vanhoilla öljyillä ja pitkään. Kakki renkaat otin irti ja puhdistin umpeen karstoittuneet reiät.


Puhdistuksen jälkeen mittasin sylinterimittarilla pyttyjen mitat enkä löytänyt niistä mitään katastrofaalista. Yhden pytyn halkaisija oli muita isompi mutta sekin oli muodoltaan pyöreä. Veikkaukseni on, että mitta on ollut näin varmaan uudesta. Sylinterimitta ei muuten ole kallis työkalu, jos vaikka hoonauksen kaveriksi haluaa mielenrauhaa.

Puhdistuksen ja mittailun jälkeen kasasin alakerran uusilla laakereilla ja aloin ihmetelemään jakopäätä. Tässä pisteessä ollaan tällä hetkellä...

Kommentit