Jarrujen kunnostus aloitettu

Tässä jo männäviikolla puhaltelin ne nelivetokossun (tai escon, joina ne myytiin) takasatulat puhtaaksi ruosteesta ja tänään maalasin kannakkeet pintavärillä (keltainen). Ensimmäinen varsinainen huoltokohde oli kannakkeessa olevien liukujen puhdistus, niiden haitaritiivisteen reunasta pääsee kosteus sisään ja aiheuttaa sitä ikävää ruostetta ja jumittamista. Näissä liuissa ei ollut pahemmin ruostetta sisällä, aavistuksen joissain, mutta haitarin alainen osa oli jo tukevassa ruosteessa. Dremelin ja viilan avulla siitäkin päästiin.


Purin myös satulan sisuksia tavoittaakseni sen käsijarruvivun sisustan. Edellisellä kerralla jarruja korjatessani en tätä osaa purkanutkaan, joten seuraavaan päivitykseen lisään muutaman kuvan tästä purusta. Se lienee muutenkin mielenkiintoisempi, kuin pintamaalin levittäminen puhtaille pinnoille ;-) 

Etujarrupäivityksen kanssa meinaa tulla kiire, kaikki muut menot haittaavat tätä rakentelua näin kesällä sen verran, että pitää ensi viikolla oikein pinnistää niiden etusten kanssa...

Kommentit