Kausi avattu

No niin, loppuviikosta kävin hakemassa kesäauton talvikarsinasta kesälaitumelle ;-) Eihän tämä sää ihan kesää vielä ole, mutta menkööt. Muutamia pikkujuttuja pitää saada tehtyä vielä ennen ensi viikonlopun ratapäiviä ja auton makoilu pihassa saa sopivasti vipinää kinttuihin.

Oli taas mieleenpalauttava kokemus ajella motarilla kesänopeuksia tuolla vessalla! Leveiden (nykyautoon verrattuna siis aika kapaiden) renkaiden ja löysähkön takapään yhteistoiminta kaistanvaihdoissa saa aikaan pieniä väristyksiä kuljettajassa: kun oikealta kaistalta haluaa siirtyä vasemmalle, tuntuu siltä ettei ensin ratin kääntö auta lainkaan ja heti perään auto ampuu sivulle enemmän kuin mitä olisi tarve. Ilmeisesti eturenkaat nousevat urista premmin ja takapää myötää ja tulee perässä vähän myöhässä, mistä johtuu ampumis-ilmiö.

Joka tapauksessa uutta rengasta on kesäksi luvassa ja kai noille camber kulmillekin pitää edelleen jotain tehdä.

Ensi viikolle agendalla on etupään tukivarsien vaihto säädettäviin sekä etuiskarien yläpäihin poikkituen asentaminen. Poikkituen hankin itse asiassa jo joku aika sitten, mutten ehtinyt sitä viime kaudella kiinnittää. Säädettävät tukivarretkin hankin syksyllä, mutta jätin vaihtotyön tarkoituksella kesään ja keskityin siihen kojelautaan ja ihmettelin niitä jarruja. Nyt onkin askelmerkkejä kesälle aika hyvin. :-) Muuta tekemistä riittää vielä hansikaslokeron asentamisessa sekä auton yleisessä siitimisessä.

Kommentit