Jarrusetti jatkuu

Piti ottaa vähän intoa takaisin. Jarrujen sovitukseen tekemäni testivälipala ei istunut paikoilleen kunnolla - se oli kyllä oikean paksuinen (16mm) mutta jarrusatula ei istunut levyyn nähden nätisti, koska tekemäni rei'ät olivat alkuperäisten kanssa samalla linjalla (suoralla). Jarrulevyn kehän kaari on kuitenkin sen verran jyrkkä, että satula jäi ikävästi keulimaan. Tätä päivitellessäni yritin sitten sovittaa satulaa oikealle kohdalle ja huomasin, etteihän se oikein kunnolla sovi olemaan. Etummainen pultti tulee ikävästi olkatuen kanssa samaan tilaan, joten tämän ongelman kiertämiseksi pitäisi palaa ohentaa tästä kohdasta. Mennisi turhan monimutkaiseksi DIY miehelle.

Oli tästä kuitenkin se hyöty, että nyt selvisi mk3 Mondeon satuloiden paras (ja käytännössä ainoa) tapa asentaa ne paikoilleen: satula tulee alkuperäisiin reikiin, jotka porataan 12mm:ksi. Kiinnitys tapahtuu 45mm pultilla jotain riittävän suurta lujuusluokkaa. Täytyy käydä Fordilla kysymässä mitä luokkaa ne alkuperäiset ovat.

Varsinaista kiinnityspalaa varten ostin rautakaupasta alumiinitankoa. Tietty oli tilaustavaraa, mutta onneksi toimittajalla oli sopivan kokoinen tangonpätkä jäänyt hapettumisen takia lojumaan ja sain sen sitten murto-osalla kiiltäväpintaisen alumiiniin verrattuna. Kilohinta/3 oli mielestäni hyvä kompensaatio materiaalin vauriot huomioon ottaen ;-)

Kommentit