Kausi paketissa

Kausi 2009 alkaa taas kesäauton kohdalla olla paketissa. Kohta on taas jäätä ja lunta ja kesäautot vetäytyvät lämpimiin talleihin kylmää pakoon.

Viime viikon FoMoCo ajelut Ahvenistolla kruunasivat kauden ja autoon kauden aikana tehdyt pienet muutokset olivat kaikki oikeaan suuntaan. Harmi, ettei tälle kaudelle ollut mahdollista alustan merkittävään parantamiseen - tosielämä ja haaveet olivat melkoisessa ristiriidassa.

Ahvenistolla oli mukan myös RaceChrono, samoin kuin muuten kesällä Alastarolla. Molemmilla radoilla kierrosaika oli noin 2min, eli ei missään nimessä kovaa vauhtia. Kossut ja muut viritetyt pelit ajavat säännöllisesti semmoisia 1:40 aikoja, jos kuski tietää mitä tekee. Minulla on tällä saralla vielä paljon opeteltavaa ;-)

Taka-akseliston muutokset veivät ajettavuutta kuitenkin reilusti oikeaan suuntaan. Mitä viime vuotiseen ajeluun voin verrata, niin puskeminen on edelleen vähentynyt ja auto on nyt joka hieman yliohjaava mutta edelleen aika looginen ajettava. Jarrutuksissa auto on stabiili, mutkaan sisään käänettäessä perä lähtee irti, jos vauhtia on selvästi liikaa, muuten mennään sinne minne renkaat osoittavat. Vastaavasti ulos kiihdyttäessä perä lähtee reilulla kaasulla irti, muuten pito on siellä missä pitää. Taka-akselin lukko toimii ainakin näillä tehoilla ja pyörän kulmilla asiallisesti eikä mitään ylimääräistä vedon karkailua ollut havaittavissa. Ehkä teho ei vaan riitä ;-)

Renkaat pitää kuitenkin seuraavalle kaudelle uusia. Näillä renkailla olkaa olla sekä ikä että kulutuspinta käytetty ja lisäksi renkaat sulavat alle 3-4 kierroksen jälkeen. Pito ei kuitenkaan totaalisesti romahda eikä rengas ole muutenkaan yllättävä ajettava. Jotain ratarengasta pitää kuitenkin ensi kaudelle löytää.

Kommentit