X-putken tekeminen

Valmiista käyristä pakoputken tekeminen ei ole tekijämiehelle mikään homma, mutta näin kylmiltään sen tekeminen hieman arveluttaa. Minä vielä päätin aloittaa homman siitä kaikkein vaikeimmasta, eli x-haarasta.

Idea tuossa X-haarassa on sen kyky jakaa tuleva pakopulssi kahteen haaraan ja näin pienentää pakoputken aiheuttamaan vastusta ja siitä aiheutuvaa moottoritehon menetystä. Rakenne on paranneltu versio vanhasta H:n mallisesta yhdysputkesta.

Hankin putkea varten 2 kpl 60 asteen mutkia ja 4 kpl 30 asteen mutkia, joista saa mukavasti menevän näköisen X:n aikaiseksi.

Pienen mallailun jälkeen osat asettuivatkin jotensakin paikoilleen, tässä on vielä koneen puoleinen pää tekemättä. 60 asteen putket muodostavat varsinaisen X:n ja 30 asteisista sitten kääntö suoraan molemmilla puolilla, näin putkeen tulee mukavan loivat kaarteet ja toivottavasti pakovastus jää minimiin.

Putkien välinen aukko ei ole paksuimmalta kohdalta ihan putken halkaisijan kokoinen, vaan noin 80-90% siitä. Pituutta aukolla on kuitenkin mukavasti, joten minkään ei pitäisi tässä ahdistaa.


Eihän tuo kaunis sauma ole...


Mutta sisältä ei pitäisi ahdistaa!

Kommentit