Uusi ajokausi on alkamassa

Ennen uuden kauden alkua on taas saatava hoppa leimaan ja pestyä ja puunattua muutenkin. Edelliseltä kaudelta jääneitä akuuteja fiksauksia on tiedossa oikeastaan yksi: pakoputken laitto. Tätä varten olenkin jo hankkinut huilumalliset vapaavirtausänkkärit, jotka tulevat kardaanin molemmin puolin, suurinpiirtein kuljettajan kohdalle. Takapöntöt ja kasa mutkia pitää vielä ostaa, mutta en oikein sokkona viitsi mennä kaupoille - pitää ottaa vanhasta putkesta vähän mittoja ensin.

Tuossa kevättalven aikana irroittelin sen rikkinäisen penkin ja tutkin sen vaurioita tarkemmin. Penkki olikin jo korjattu aikaisemmin - se on joskus repsahtanut sekä toisesta etu- että takatuesta. Tuossa XR4i:ssä on siis kuskilla korkaussäädettävä penkki ja juuri sen säädön ohuet metallijalat olivat rikki. Nyt siis vain oven puoleinen etujalka oli poikki.

Pienen osien irroittelun ja tuumailun jälkeen vaan rohkeasti halpismigi käteen ja hitsaamaan! Vähän siinä alussa meni taas ihmetellessä, mutta sainpas osat yhteen - rumahan tuo sauma on mutta toivottavasti se kestää. Ylimääräiset roiskeet ja suoranaiset ohilaukaukset siistin vielä dremelillä ja lopuksi maalasin penkin osat mustalla ruosteenostomaalilla ja pintamaalilla.




Koekasauksen jälkeen voi todeta, että penkkitoimii taas. Nyt pitäisi vielä jaksaa pujotella ne uudet päälliset penkkeihin, niin yleisilme siistiytyisi kummasti...

Kommentit