Välipäivitys

Kesäauton ajokausi odottaa jo loppuaan ja lokasuojan korjauskin on jo loppusuoralla. Tällä hetkellä harmia aiheuttaa vanhan maalipinnan alta esiin hioutunut kitti tai maali, joka puskee rakkulaa pintaan sekä maalipinnalle jääneet silikonijäämät. Pientä uusintakierrosta on siis tiedossa silikonin poiston jälkeen, mutta tuolle rakkuloivalle pohjalle en oikein keksi mitään. Se on nimittäin nostanut rakkulaa pintaan koko auton minulla oloajan eikä siihen kai auta (lopullisesti) kuin koko pinnan hionta ja ylimaalaus.

Toisen harmin on aiheuttanut edelliseltä Ahveniston ratapäivältä palatessa stopin tehnyt laturi. Tutkin laitetta alkuun ja vaihdoinkin siihen uuden säätimen, mutta laturi kieltäytyi toimimasta. Ostin nettivaraosasta käytetyn Sierran laturin, mutta hölmöyksissäni en huomannut sen olevan kuljetajan puolelle asennettavaa mallia - eli se ei käy nätisti nykyiselle paikalle. Toki sitä alapuolista vartta modaamalla...

Avasin sitten monen mutkan jälkeen vanhan laturin ja totesin sen ankkurin käämityksen olevan yhden langan osalta poikki. Ajattelin, että tuohan on helppo kolvata kuntoon, mutta laturi ei vieläkään lataa. Voihan se olla, että tekemäni kolvaus oli "kylmä" ja aukesi laturin pyörähtäessä kunnolla. Pitää ottaa se uudelleen irti ja katsoa, mutta jaksaminen sen osalta on aika vähäinen.

Seuraava ratapäivä painaa kuitenkin jo päälle, joten hopi, hopi ;-)

Kommentit