Pintaruoste antennin juuressa

Ajattelin loman kunniaksi korjata tuon pintaruosteesta kukkineen antennin jalan kuljettajan puoleisen takasiiven päältä. Ilmeisesti kyseinen antenni on jälkiasennus vuosien takaa, kun auton oma antenni on ymmärtääkseni katon takaosassa. Vähän pelkäsin etukäteen, että mitähän tästä tulee, mutta loppujen lopuksi ihan normisettiä oli luvassa. Pala pois ja pala takaisin.

Heti antennin poistamisen jälkeen kävi selväksi, ettei vanhan pellin korjaaminen ollut vaihtoehto eikä siihen ihan pikkupaikalla saisi kestävää korjausta.


Harmittavasti vaurioitunut kohta sivuaa kylkipokkausta, joten otin varmuuden vuoksi korjauspalan siten, että se ulottuu pokkauksen yli. Tämä tiesi lisää töitä sitten pintakäsittelyyn - jälkikäteen näki, että taustapuolella olisi ollut varaa jättää kantti ehjäksikin, mutta enpä katsonut sen tarkemmin palaa leikatessani.


Uusi pala oli aika helppo kiinnittää paikoilleen, vaikka peltipinta olikin mutkalla vähän joka suuntaan: kaksi kanttia ja pallopinta. ;-) Ensiksi muutamalla täpällä kiinni ja sitten pienillä vedoilla varovasti ympäri.





Pinta oli sitten melkoisen työn takana - juuri tuon alemman kantin takia. Roiskaisin päälle jo pintamaalinkin, ennen kuin katsoin tästä takavinkkelistä kantin linjaa tarkemmin - se oli ihan selvästi kuopalla ja loivempi kuin koskematon pinta. Pakko ottaa pakkeli uudelleen käteen ja laittaa pintaan oikean muotoinen kantti. Juju oli siinä, että iltasella valo tuli juuri oikeasta suunnasta tähtäyksen onnistumiseksi. Päivällä tuota oli vaikea erottaa kirkkaan valon takia.




Eihän se täydellinen ole vieläkään, mutta ajattelin korjata loput siinä kohtaa, kun teen vieressä olevan pyöränkaaren korjauksen / vaihdon. Kaarien vaihdolla taitaa tämä ajokausi jatkua.

Kommentit