Takaluukun kaasujouset

Pari päivää sitten tuli tehtyä toinen pikkupäivitys. Tein nimittäin tilauksen Motomobiliin Sierran takakaaresta ja erityisesti kahdesta taakaaren sisäosasta - näitä kun ei enää ole kotimaisten varaosaliikkeiden varastoissa. Ei ainakaan semmoisten varastoissa missä minä käyn, eikä saatavuuttakaan enää ole. No, suuressa ja ihmeellisessä internetissä on.

Tilasin sitten näiden peltiosien kaveriksi saitilla listatut kaasujouset (2 kpl) takaluukkuun, joka ei ole tahtonut enää viileämmällä säällä pysyä ylhäällä.

Uudet jouset ovat nimen omaan tarkoitettu mk1 Sierraan spoilerilla (jostain syystä ei kuitenkaan Cosworthiin, vaan sille on oma osansa) ja ainakin tuntuvat jämäköiltä ja pitävät luukun todellä tukevan oloisesti ylhäällä isosta tuplasiivestä huolimatta.

Ihan muutamaan hetkeen en ole takaluukun reunoja pessyt :-(

Vaihto on helppoa, kun uusista osista vakoilee irroitusmekanismin (putken ympäri kulkeva puristusrengas) -vaihtotyöhön  menee ehkä vartti ja ainoa tarvittava työkalu on kapeakärkinen mutta tukeva ruuvimeisseli. Tässä tapauksessa innostuin kuitenkin korjaamaan ruostevaurion apukuljettajan puolelta luukusta ja siihen meni monin verroin enemmän aikaa.

Kaasujousen pallonivel ja kuva jousen kiinnitysmekanismista.

Uusi kaasujousi ja puhdistettu takaluukku. Jousten vaihdon ajan kannattimena toimi vähän järeämpi onki ;-)

Kommentit